Ponovitev vrvna tehnika na strmem pobočju

V mesecu maju smo izvedli redna mesečna gasilsko vajo, ki je zajemala različne aspekte vrvne tehnike. Zbrali smo se v nedeljo, 12. maja, ko smo odšli na strmo pobočje v Babno Goro. Namen vaje je bil izboljšati usposobljenost gasilcev pri reševanju v težko dostopnih območjih ter nadgraditi njihovo znanje o uporabi vrvnih sistemov.

Vaja se je pričela z izdelavo sidrišča, ki je ključnega pomena za varno delo na terenu. Uporabili smo različne metode in opremo za postavitev trdnega in zanesljivega sidrišča, ki je predstavljalo osnovo za vse nadaljnje aktivnosti. Pravilno izdelano sidrišče zagotavlja stabilnost vrvnega sistema in varnost celotne ekipe.

Najzahtevnejši del vaje je bilo dvigovanje ponesrečenca po strmem pobočju. Ta simulacija je zahtevala natančno usklajevanje celotne ekipe in uporabo različnih tehnik ter opreme. Uporabili smo vrvni sistem z različnimi škričevji, ki so omogočili varno in učinkovito dviganje ponesrečenca.

V mesecu maju smo izvedli redna mesečna gasilsko vajo, ki je zajemala različne aspekte vrvne tehnike. Zbrali smo se v nedeljo, 12. maja, ko smo odšli na strmo pobočje v Babno Goro.

Comments are closed.