Obnovitev znanja na vadbenem poligonu GZ Brezovica

V nedeljo, 15. septembra, smo se obiskali vadbeni poligon Gasilske zveze Brezovica v Notranjih Goricah, kjer smo osvežili in nadgradili naše znanje. 13 članov našega društva je skozi dvourne vaje preizkušalo različne gasilske veščine in taktike v zahtevnih simulacijah.

Vaja je bila razdeljena na več sklopov, pod budnim očesom inštruktorjev. Osredotočili smo se na zunanje napade, kjer smo vadili učinkovite tehnike gašenja ter hkrati skrbeli za varnost okolice in širjenje požara. Poleg tega smo izvedli tudi notranje napade, kjer je bila posebna pozornost namenjena taktiki preiskovanja zadimljenih prostorov in varni uporabi dihalnih aparatov. Preiskovanje prostorov je namreč ključnega pomena pri reševanju ponesrečencev iz ogroženih stavb, zato smo se še posebej potrudili pri simulacijah reševanja in pregleda prostorov v težkih razmerah.

Poleg osnovnih napadov in preiskovanj smo se preizkusili tudi v uporabi vrvne tehnike. Ta je pomembna pri intervencijah na višjih stavbah ali pri reševanju oseb iz nedostopnih terenov, zato smo vadili pravilno nameščanje vrvnih sistemov in varen transport ponesrečencev.

Vsak sklop vaje je bil skrbno zasnovan, da smo lahko teoretično znanje prenesli v prakso, pri čemer je vsak član sodeloval v različnih vlogah. Skozi vaje smo pridobili veliko izkušenj, ki jih bomo lahko uporabili pri dejanskih intervencijah, saj so bile vse vaje zasnovane tako, da čim bolj odražajo realne pogoje na terenu.

Comments are closed.